Ultra jees wannabii sadetakki

Long time nou see. Luovana oleminen vaatii Ingridin tapauksessa tyhjäkäyntiä ja ajassa kellumista – ihan kiva tavoite ihmiselle, jolla on yleensä jokunen biljoona juttua menossa yhtäaikaa. Mutta hei! Täällä ollaan ja kesän ajan on taas ompeluhuoneestakin kuulunut toisinaan etäistä surinaa. (Joskus sieltä kuuluu jotain ihan muuta mutta se ei ole painokelpoista.)

Tänä kesänä huikea nostalginen vire on leijunut musiikkimaailmoissa. Ehkäpä sieltä jostain levynkansista ja kaukaisista aikuiseksi kasvamisen yrityksistä syntyi vettä kestämätön ultra jees sadeparka, keltainen tietysti!

20170903-IMG_7273

Jos kaupunki tulvisi, tämä takki ei auttaisi yhtään. Materiaali on sisäpuolelta pehmeäksi harjattua joustocollegea Kangaskapinalta, sopii täydellisesti pehmeää lempeyttä kaipaavalle kesämielelle. Malli on parka, takaa pidempi ja vyötäröltä kiristelty. Edessä on metalliketju ruskealla pohjalla, se löytyi Kangastuulian nettikaupasta. Anorakinnyörit ostin Tuumasta Turun keskustasta ja sirkkarenkaat Eurokankaasta. Monen keittäjän soppa siis, mutta hyvä tuli.

20170903-IMG_7260

20170903-IMG_7267

Edessä on paikkataskut, jotka on mittailtu juuri sopivaan kädet taskussa -korkeuteen. Ja hihoissa resorit samasta keltaisesta. Olen täysin inlöööv tähän epäsadetakkiin ja aion asua tässä koko syksyn.
20170903-IMG_7281
20170903-IMG_7265 20170903-IMG_7251

Kaava on Suuresta käsityölehdestä ja koska se sattui olemaan erinomaisen sopiva, tein samalla kaavalla myös yksinkertaisemman lämpöpehmovillatakin. Tähän lisäsin ainoastaan listan etureunoihin, kaiken muun ylimääräisen jätin pois. Paksu mutta laskeutuva collegen ja neuleen yhdistelmä on Eurokankaan palalaarista, sisäpinta on harjattu pehmeäksi ja ulkopinta on meleerattua neulosta.

20170903-IMG_7295

Syyskuinen ilta-aurinko paistoi lähikalliolle ja kuviin tarttui juurevaa tunnelmaa. Laitoin kallion keräämän lämmön talteen takin alle, joten eiköhän tässä pärjäillä kovemmissakin tuulissa. Ja siltä varalta että lämpötilat uhkaisivat liiaksi laskea, voinen paljastaa että vielä yksi parkatakki yrittää juuri näillä hetkillä valmistua syksyn viimoja vastaan. Palataanpa siis takkitunnelmiin vielä uudestaan jahka syyskuu etenee!

20170903-IMG_7304

20170903-IMG_7319

2 vastausta artikkeliin ”Ultra jees wannabii sadetakki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *