Origami birds -pusero

Toisinaan kankaat ovat sellaisia, että niihin vain väistämättä rakastuu ensisilmäyksellä. Tämän Origami birds -puseron kuvio on todella onnistunut; sopivan kokoinen ja sopivan esittävä, ei kuitenkaan selvästi oikea lintu vaan herkästi piirretty kuva paperisesta linnusta.

20170121-IMG_5953

Suunnittelin aluksi ihan peruspuseroa, löysää ja rentoa, mutta innostuinkin tekemään selkään mantelinmuotoisen aukon. Kaava on piirretty yhdestä vanhasta puserosta, olkalinja on hiukan laskeva ja hiha alkaa vasta reilusti olkapään alapuolelta.

Kangas on napakkaa mutta ohuehkoa joustocollegea Eurokankaasta, ja sitä oli valkoisen lisäksi myös vaaleansinisenä ja kauniin korallisena roosana.

20170121-IMG_5952

Selkäaukko on livenä aika kiva, vaikka siitä onkin hiukan vaikea saada nättiä valokuvaa. Selän kaari näkyy sopivasta kulmasta katsottuna kauniisti ja muutenkin selän puolella oleva yksityiskohta tekee puserosta hieman enemmän omanlaisen. Ja tämän kanssa saa hiukan salaa lisättyä väriä elämään vaihtamalla alle eri värisen paidan.

20170121-IMG_5948

Näissä viimeisissä kuvissa kangas ja puseron malli näkyvät parhaiten. Kaula-aukko ja selkäaukon reunat on saumuroitu ja käännetty kerran ja lopuksi tikattu. Mahdollisimman helposti toteutettu siis ja hyvin toimii! Ja ylipitkät hihat tietysti kuten rentoon puseroon sopii.

20170121-IMG_5942

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *