Jakku. Ja toinenkin!!

Hei Ingridillä on ollut hiiiuuuukan inspisvajetta, mutta jotenkin vaikuttaa silti että eipä ole enää. Olen kaivannut jo jonkin aikaa collegejakkua, sellaista jokapaikanvaatetta, joka sopisi töihin ja yleiselämään. Ja haaveissa siis oli musta… No ehkä se musta tulee joskus myöhemmin :) Tässä ensi hätään värikkäämmät versiot: pikkupakkasessa kuvatut kaverukset Kukkajakku ja Raitajakku!

20170121-IMG_5940

Tämä kukkasöpöliini on ohuenohutta collegea Eurokankaan palaosastolta. Superihanan tuntuista, ihan kuin olisi päällä vain ohutta trikoota. Kankaan koostumus lienee suurelta osin puuvilllaa, mutta uskoisin että mukana on myös polyesteria. Livenä vähän kulunut, sellainen vintagetyylinen.

20170121-IMG_5922

Kaava on Burdasta 5/15. Malli on siro, takana on hienot v-malliset leikkaukset ja hiukan levenevä helma. Myös edessä olevat leikkaukset ovat aika ihanat! Kun selaat eteenpäin, tupsahtaa ruudullesi sama jakku raitakankaasta tehtynä, siinä leikkaukset erottuvat paremmin.

20170121-IMG_5916

Kaavassa oli lyhyet koot, mikä olikin iloinen yllätys minulle pienehkölle ihmiselle. Jouduin lyhentämään selän pituudesta enää vain hiukan.

20170121-IMG_5913

Etukappaleen muotolaskokset aiheuttivat kyllä päänvaivaa, (Jesh. Myönnän. Olin ihan hiilenä.) koska minun tapauksessani ne täytyy muokata kaavasta lähes olemattomiin. Enkä osaa! Tai osaanhan sentään sellaista peruskaavanmuokkausta, lyhennystä ja pidennystä ja muotolaskoksien lisäämistä, ja näihin juttuihin löytyy onneksi myös todella hyviä ohjeita viisaampien kaavanikkareiden blogeista. Mutta sitten kun pitääkin poistaa niitä kaavaan upotettuja kurveja, niin eih, en löytänyt yhtään ohjetta mistään. Tein siis omalla logiikallani ja yritin ajatella kaavanmuokkausta jotenkin päinvastoin… No enpä tiedä, miten teoriassa meni mutta käytännössä (lopulta) hyvin.

20170121-IMG_5912

Jakussa ei ole mitään kiinnitystä, vaikka vähän kyllä ajattelin että kukkaversioon voisi jotkut napit ehkä laittaa. Mutta kriiittinen yleisö sanoi, että rennosti auki kelluva olisi parempi ja muikeampi. Ja koska muikeus on hyvä, niin takki auki mennään!

Ja sitten se raitaversio! Kaava on sama ja kangas on Noshin korallinväristä pippuricollegea, jota löysin nettikaupan alesta. Ihana materiaali, tosi rento ja rouhea. Reilusti tuhdimpi kuin kukkakaverinsa.

20170121-IMG_5894

Tietääkseni vaate on ihan symmetrinen, mutta kiemurtelen kuvassa jotenkin siihen malliin että vinoltahan se näyttää. Muutama kuva ei muuten päätynyt tänne julkiseen levitykseen, koska jalkani näyttivät ihan kumisilta letkuilta?! En käsitä, miten onnistun toisinaan kuvissa seisomaan kintut ihan umpikierossa. Ah, mutta tässä nyt näitä suorempikoipisia otoksia.

20170121-IMG_5893

Etu- ja takakappaleen leikkaukset ja tikkaukset.

20170121-IMG_5873

20170121-IMG_5862

Ja hauska alaspäin levenevä muoto!

20170121-IMG_5863

 

 

 

 

 

 

 

Mitähän se Ingrid tässä kuvassa nyppii. Jotain langanpätkiä varmaan. Pus!

20170121-IMG_5864

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *