Collegepusero 3D

   Erikoinen kolmilulotteinen kangastuttavuus vaati päästä pakalta koneen alle ja koska uutukainen oli kuin tehty keväiseen juhlamekkoon, päätin tehdä siitä puseron. Ja koska kevätaurinko paistoi eilen iltapäivällä täydellisesti, kuvasimme paidan tänään pilvisessä säässä. Näiden jännääkin jännempien viikonlopun tapahtumien seurauksena esittelen nyt iloksenne collegepuseron 3D-kankaasta.

20160313-IMG_1782Ajatuksenani oli tehdä sporttinen ja tyttömäinen vaate, jossa kohtaisivat äärilaitojen materiaalit.

20160313-IMG_1836
   20160313-IMG_1730

3D-kangas on yhdistelmä kahdesta kankaasta, joissa molemmissa on sama kuvio. Alempi kangas on hieman taftimaista, läpinäkymätöntä materiaalia ja päällimmäinen ohutta ja läpikuultavaa organzaa. Kankaat kiinnittyvät toisiinsa noin kymmenen sentin välein, joten eivät liu’u miten sattuu ja kangasta on siltä osin suhteellisen vaivatonta työstää. Neulasin kyllä silti ahkerasti ihan varmuuden vuoksi…! Kangas pyörähti ennen ompelua sekä pesukoneessa että kuivurissa ja hyvin näytti molempia kyytejä kestävän, mitä nyt reunoista rispaantui kun en huolitellut leikkuureunoja ennen koneeseen laittoa.

20160313-IMG_1902Kangas on ostettu Eurokankaasta ja tarjolla oli harmaapohjaisen lisäksi myös samanlainen kukkaloisto mustalla pohjalla. Yleisilmeeltään kangas on tavallaan epätarkka, koska kaksi kangasta elää hiukan omaa elämäänsä. Välillä päällimmäinen kangas asettuu tarkalleen samaan kuvioon kuin alimmainen, ja silloin efekti on kyllä huikea!

20160313-IMG_189720160313-IMG_1892 Kukkameren lisäksi valitsin Eurokankaasta vaaleanharmaata collegetrikoota, jossa on 95% puuvillaa ja 5% elastaania. Kaava on vanha tuttuni Burdasta 8/15. (Kurkkaa toki herkkujen herkku sifonkipusero!)

Kaava on tähän tarkoitukseen aivan bueno; Leveät, resorilla poimutetut hihansuut tuovat leikkisyyttä ja kahdesta kappaleesta tehtävät raglanhihat urheilullisuutta. Halusin välttämättä tehdä pääntiehen resorin ja vaikka se ei nyt ompeluteknisesti täydellisyytta hipaisekaan (lue: oli muuten karmivan vaikea tehdä?!) niin sopii tähän malliin aikast hyvin. Harrastin myös lempipuuhaani tikkausta vähän siellä sun täällä.

20160313-IMG_1798

20160313-IMG_1739

Puserosta tuli jonkinlainen Ingridin ilmentymä, mikä on hiukkasen hilpeää. Kehyksenä tasaista, harmaata ja mukavaa ja keskiössä jotain värikästä ja hiukan yllättävää. Tämän syvällisempään itseanalyysiin en ehkä kykene heittäytymään, mutta enivei ajattelin laittaa puseron maanantaina töihin. Koska uusi paita on sentään aina Uusi Paita. Analyysillä tai ilman.

20160313-IMG_1769

 

 

 

6 vastausta artikkeliin ”Collegepusero 3D

  1. Riittävä ja kuvaava itseanalyysi 😉 Ja paita on hyvinkin sinua. Tosi jänskän hieno toi 3D-kuosi!

    • Heh, syvällistä pohdintaa kuten asiaan kuuluu :) Mä taidan pitää tätä paitaa koko kevään, kun siitä tuli vallan kiva! Pelkästään tätä. En ompele mitään muuta. Eiku.

    • Kiitos! Käy ihmeessä katsomassa, kangas on aika erikoista. Toivottavasti tämäntyyppisiä kankaita tulisi jatkossa enemmänkin, tosi hauskaa kun kankaassa on joku pieni ylläri :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *