Vaatekavereita turkoosille tukalle

Toisinaan inspiraatiot kierähtävät liikkeelle ihan jostain muusta kuin kankaasta. Tämän semirennon kokonaisuuden punainen (turkoosi) lanka alkoi keriytyä uudesta hiusväristä. Mukaan settiin mahtuivat harmaan trikoohameen lisäksi paisleykuvioinen liehukeneule, turkoosi toppi ja vyön virkaa toimittava nauhakoriste.

20160220-IMG_9467Harmaa hame on tehty tammikuun 2016 Burdassa olleella kaavalla. Kangas on ihanan laskeutuvaa trikoota, ohutta mutta painavaa. Trikoon pinta on oikeasti täynnä hillitysti kimaltavaa pienenpientä hopeanväristä hilettä, joka näytti pysyvän pesussakin hyvin paikallaan. Ajattelin hameen enemmänkin kotioloihin, mutta taitaa päätyä kyllä citykäyttöön. Kimallus nostaa vaatteen ihan uusiin ulottuvuuksiin!

20160220-IMG_9487

Topin trikoo on ohutta ja pehmeää.  Liekö nimeltään lameeta vai millähän nimellä sellaista trikoota kutsutaan, joka on hiukan epätasaista ja ja jossa kankaan kuteen suunnassa on välillä aavistuksen paksumpia lankoja ja välillä ohutta himpulaa? Mukavaa ja ärhäkän väristä joka tapauksessa. Reunat huolittelin Tigerista löytämälläni Foe-nauhalla, siis keskeltä taittuvalla kuminauhalla, jota käytetään muun muassa alusvaatteiden reunoissa. Vinkin tähän ostokseen näin taannoin eräässä Facebookin ompeluryhmässä ja pitihän sitä mennä heti katsomaan, josko nauhaa vielä olisi jäljellä. Olihan sitä ja heti hamsteroin aika monta pakkausta tulevia ompeluksia varten :)

20160220-IMG_9485

Liehukeneule on tehty samalla mallilla kuin liehuva trikootakki. Kangas on valuvaa ja miellyttävän tuntuista neulosta, polyesteria luulisin. Sähköistyy kyllä helposti, täytyisi ehkä suihkutella sähköisyyden poistoon tarkoitetulla aineella. Mutta nuo kuviot! Ja värit! Eihän turkoositukkainen voinut mitenkään jättää tätä ompelematta?!

Takin kanssa voi liehutella menemään ihan noin vaan tai kiepaista liehukkeet solmulle. Vyö sopii tämän kanssa myös hyvin.
20160220-IMG_9464 20160220-IMG_9462

Hameen takahelma on aavistuksen etuhelmaa pidempi.

20160220-IMG_9518 Kaikki kankaat on ostettu Eurokankaan palaosastolta, hamekangas jo ihan alkuvuodesta ja muut ihan viime viikkoina.

20160220-IMG_951320160220-IMG_9420   Askartelin pisteeksi i:n päälle toppitrikoosta hauskan vyön. Letitin kapeita suikaleita ja pujotin päihin hopeanväriset helmet ja varmuuden vuoksi kieputin vielä vihreät pienet kumilenksut helmien alle. Letit pujotin hopeanväriseen solkimaiseen koruun, jonka ostin joskus muinoin Eurokankaasta. Lettivyöstä tuli aika kiva yksityiskohta, jota voi helposti pitää muiden kamppeiden kanssa. Shortsikelejä tässä jo odottelen…

20160220-IMG_9519

Yksi vastaus artikkeliin ”Vaatekavereita turkoosille tukalle

  1. Tosi ihana vaate,vähän erikoinen,mutta hyvällä tavalla tyylikäs. Sulle tuollainenkin sopii hyvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *