Kukallinen pussihame

Vauhdilla lisääntyvä valo on selvästi alkanut vaikuttaa Ingridin sielunmaisemiin ja kukkakankaat ovat taas kohinalla vyöryneet mukaan ompeluideoihin. Halusin pitkästä aikaa kokeilla mallia, jota vaatekaapistani ei vielä löydy, joten tässäpä siis monikäyttöinen ja tähänkin vuodenaikaan sopiva kukallinen pussihame.

20160206-IMG_9394

Kangas on yksi Eurokankaan tämän kevään uutuuksista, satiinipintainen ja aavistuksen joustava Troy. Ihastuin retrohenkisiin väreihin ja kauniiseen printtikuvioon siinä määrin, että taidan hankkia kangasta lisää ja tehdä samasta materiaalista myös housut. Kangas on jo nyt osoittautunut helmeksi: ei ryppyynny, pysyy siistinä ja tuntuu päällä sileältä ja sopeutuvalta. Olen jo monta päivää hiihdellyt tässä hameessa ja tärähdin kameran eteen hameeni kanssa ilman mitään silityksiä tai puunauksia! Tuossa takaa otetussa kuvassa taitaa olla helmassa aavistus käyttöryppyä, mutta muuten hame on ahkerasta käytöstä huolimatta priimakunnossa.

20160206-IMG_9384

 

20160206-IMG_9382

 

 

 

Sain siskolta pitämättömäksi jääneen farkkutakin ja piti sen verran ryhtyä jo tulevaa kevättä fiilistelemään, että kaivoin takin kaapista hameelle kaveriksi. Aika kiva yhdistelmä, ei erityisen pönöttävä mutta kuitenkin siisti ja moneen menoon sopiva.

 

 

 

 

Minulla ei ollut pussihameeseen kaavaa, mutta tässäpä yleisluontoinen ompeluopastus, jos innostut kokeilemaan: Mittasin vyötärökaitaleesta sopivan ja jätin vetskarille pari senttiä ylimääräistä. Hameosaan käytin kankaan koko leveyden eli noin 140cm, ja merkkasin tasavälein kuusi vastalaskosta. Leikkasin vuorikankaan 10cm päällistä lyhemmäksi ja hieman kapeammaksi. Rypytin päällisen helman vuorin levyiseksi ja lopuksi kasasin koko paketin – siis ompelin helmat yhteen ja kiinnitin vyötärökaitaleen. Vyötärökaitaleeseen sujautin vielä leveän kuminauhan tukea antamaan ja ompelin takasaumaan vetskarin.

20160206-IMG_9387

Sininen toppi syntyi siinä sivussa superjoustavasta, viskoosia sisältävästä collegetrikoosta. Ihana valuva materiaali! Koitin tehdä topista mahdollisimman löysän ja kesäisen ja levensin helmasta a-linjaisen. Se ei nyt näissä kuvissa näy, mutta eiköhän tämä yläosa päädy leveine helmoineen vielä tuleviin kesävaatekuviinkin :)

  20160206-IMG_9401

2 vastausta artikkeliin ”Kukallinen pussihame

  1. Onpa kaunis kangas. Pussihameen tekeminen näyttää kyllä tosi helpolta,mutta jos itse kokeilis niin eipä aivan noin nopeaan tapahtuisi. Hyvin kyllä ymmärsin kuin sinä sen oot tehnyt. Hyvä Inkku. Kyllä se kesä ja kevät sieltä tulee ja voihan tuollaista hametta käyttää talvellakin paksumpien sukkisten kanssa. 😊
    Ja otat mukaan sinne lomalle,kesään.

    • Kangas on kyllä ihana! Kukkaset on saatu riittävän sekalaiseksi viidakoksi, tekisi ihan mieli hypätä niiden sekaan :) Hyvin tämä passaa tähän viileämpäänkin aikaan, kun on vuorikin ja riittävästi pituutta. Jos tekis kesäksi sellaisen lyhyemmän pallon? Täytyypä miettiä…!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *