Muki ystävälle

Löysin askarteluaiheisesta seinäkalenterista ohjeen, joka vaikutti vastustamattomalta. Siispä tiivis harkinta-aika (kolme sekuntia) ja suunta kohti paikallista askarteluliikettä sopivia tarvikkeita hakemaan. Tällä kertaa lista oli lyhyt: musta posliinitussi ja valkoinen muki.

Posliinitussi oli minulle uusi tuttavuus, enkä varsinaisesti osaa piirtääkään. Hyvä kombo. Mutta hei! Sokea itseluottamus auttaa tilanteessa kuin tilanteessa.

20160205-IMG_9362

Ohjeistus oli yksinkertainen: Tussilla piirretään mukiin halutut taideteokset. Tämän jälkeen mukin annetaan kuivua ja lopuksi poltetaan normiuunissa puoli tuntia. Askarteluliike Presentosta (askartelijan ihmemaa Turun keskustassa) neuvottiin, että muki täytyy laittaa kylmään uuniin, sitten uuni lämpenemään ja lopuksi uunin pitää vielä antaa viilentyä ennen kuin mukit otetaan uunista pois. Tämän pitäisi estää piirrosjäljen halkeileminen.

20160205-IMG_9361

Ja siitä piirtämisestä. Rajasin ensin kaikenmuotoisia alueita ja täytin alueet erilaisilla kuvioilla. Tämä ohje oli kalenterissa ja hyvä ohje olikin! Ajatuksenvirtana piirtelin menemään ja kirjoittelinkin vähän ja katsos vain, mukeista tuli oikeinkin kivat. Jopa niin kivat, että taidan rohjeta laittaa ne ystävänpäiväksi paketteihin ja lähettää maailmalle!

20160205-IMG_9360

Ps. On muuten kohtuuttoman etuoikeutettua, kun kotona asustaa Erityinen Henkilö, jolla on valokuvauksen taito hyppysissään. Täytyypä ehkä taiteilla oma muki ystävänpäiväksi myös valokuvaajalle <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *