Liehuva trikootakki

Olen tehnyt tammikuussa syvyysennätyksiä hipovia palalaarisukelluksia Eurokankaassa, ja tässä on yksi mukaani lähtenyt ihanuus. Pehmeä, hiukan joustava trikoo, jossa on mustia raitoja. Mustien raitojen sisään on kudottu paljetteja, jotka pilkahtelevat sieltä täältä esiin silloin, kun valo sattuu niihin sopivasti osumaan. Hyvin hillittyä blingiä tarjoiltuna arkeen sopivana kattauksena :) Halusin tehdä tästä vaatteen, jossa kangasta olisi runsaasti. Siispä lumikuviin päätyi liehuva trikootakki, uusin paras vaatekaverini.

paljetit kankaassa

Tämähän on siis neuletakki, mutta voiko neuletakiksi sanoa muuta kuin neulottua tai valmiista neuloksesta ommeltua vaatekappaletta? Hmm. Minä kyllä käytän termiä tällaisten edestä aukeavien puseroiden yleisnimenä, trikootakki kuulostaa vähän höntiltä. Jotenkin vauvanvaatteelta?! No oli mikä oli, tässä kuvia tuotoksesta.

20160116-IMG_8663 20160116-IMG_8693

Etukappaleet ovat leveät ja toisen etukappaleen yläkulmassa on kuminauhasta tehty pikkuruinen lenkki. Sitä varten ompelin napin vastakkaisen puolen kädentien etusaumaan; nyt takin toisen puoliskon voi laittaa napin avulla kiinni. Kaavan piirsin vanhasta ostovaatteesta.

20160116-IMG_8711 20160116-IMG_8732

Tässä pari vakavamielisen Ingridin lempiotosta kuvausten loppupuolelta.

20160116-IMG_875420160116-IMG_8755

Heippa vaan, nopeasti aidan yli! Siellä on takuulla vihreämpiä talventörröttäjiä kuin täällä.

20160116-IMG_8757

6 vastausta artikkeliin ”Liehuva trikootakki

  1. Ihanan kevyt neuletakki/trikootakki sulla. Pakkasella varmaan ihana välitakki ja päälle vaikka untuvatakki. Mutta ihanat lapaset ja pipokin sulla. Mistä lapaset,onko Hannele kutonut? Pipo on ihan tutun näköinen,mutta sekin sopii sulle.

    • Pipo on ollut joulusta asti aktiivikäytössä, se on hauska myssy eikä tarvitse muistaa mitään heijastinkilluttimiakaan kun koko pää loistaa :) En yhtään muista mistä lapaset ovat tulleet, mutta kivat on nekin!

  2. Kiva liehuhelmatakki. Napilla kiinnitettynä näyttäisi olevan parhaan näköinen, jotenkin rauhallisempi.
    (ihania lapasia en ole valitettavasti kutonut)

    • Kiitos! Minustakin on kivan näköinen kun toinen helma on vedetty kiinni, ja nyt kun on kylmä niin lämmittääkin paremmin :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *