Tekoturkista toppatakkiin

Tavallisen toimiva peruskiva toppatakki sai vähän särmää, kun ompelin siihen uudet hihansuut ja kauluksen. En ole aiemmin juurikaan innostunut tekoturkiksista, mutta tänä vuonna ne ovat näyttäytyneet jotenkin kiehtovina. Ehkäpä turkisten väri- ja tuntumavalikoima on laajentunut tai sitten olen ollut vain ihan, noh – pihalla.

20160116-IMG_8804Valitsemani turkis on superpehmeää ja ihanan näköistä, pohjalla on untuvaista yönsinistä hahtuvaa ja pinnassa pitkiä meleeratun harmaanruskeita haituloita. Eurokankaassa oli näitä useampaakin eri väriä mutta sininen oli tähän tarkoitukseen sopivin.

20160116-IMG_8785

Ostin kesällä alennusmyynnistä toppatakin, joka on hyvin paljon tämän sinisen toppiksen kaltainen. Takissa on irrotettava tekoturkiskaulus, joka oli laitettu juurikin tähän tapaan aivan kasvojen lähelle. Ja oih se kaulus on niin ihana ja pehmeä! Kun vetskarin vetää ylös saakka, kaula on ihan kuin pumpulissa. Erillistä kaulahuiviakaan ei tarvita, kun turkis hoitaa kaulaliinan hommat. Tästä piti siis tuunata samanlainen, jotta olisi yhtä täydellisen mukava.

Tarkoitus oli kiinnittää kaulus muutamalla ommeltavalla nepparilla, mutta eihän minulta sellaisia löytynyt, joten ompelin kauluksen kiinni käsin muutamasta kohdasta. Täytynee ratkoa ompeleet auki sitten, kun kaulus kaipaa pesua. (Ingrid ei kykene odottamaan, jos valmista on tultava heti. Nyt. Tällä minuutilla. Mihinköhän rouvalla muka on aina niin kiire…Kaikenlainen hätähousu. )

20160116-IMG_8837Hihansuihin tein turkiksesta putkilot, joihin pujotin kuminauhan sisään. Ne voi sujauttaa käsiin silloin, kun tekee mieli sopivasti ylipukeutua. Ja sitten kun normiaamuna kaipaa tavismeininkiä, hihaturkikset voi jättää eteisen hyllylle.

20160116-IMG_8770

Tässä sinisessä takissa oli alunperin vähän pliisun näköinen irrotettava turkisreuna  perinteiseen tapaan hupun reunassa. Se on tietty ihan kivan näköinen somiste, mutta tämä versio on ehdottomasti parempi, koskapa pehmeä turkis kelluu ihan iholla. Me like.

20160116-IMG_8793

Löysin hauskan värihaasteen Hommahuoneesta, vuoden ajan teemaillaan joka kuukausi uuden värin kanssa. Täytynee osallistua haasteeseen ainakin tämän tammikuun sinisen värin osalta :)

20160116-IMG_8810

8 vastausta artikkeliin ”Tekoturkista toppatakkiin

  1. Ihan kiva toppatakki karvoineen sulla. Uskomattoman vähällä saa omanlaisen vaikka kirpputori löydöstä. Hyvä Ingrid. Kyllä on sopiva takki näin talvisiin keleihin.

    • Kiitos! Tuli kyllä kiva, vaikka ihan pitokelpoinen takki oli kyllä ennestäänkin. Onneksi takki on pitkä niin lämmittää kunnolla!

    • Kiitos! Tykkään sinisestä, mutta silti jotenkin harvoin päädyn tekemään siitä mitään. Tästä tuli nyt aivan kaupunkikelpoinen vaate, kannatti tuunata :)

  2. Todella nerokasta oivallusta tuunata takki noin. Karva on kaunis ja ylellisen näköinen. Painonapit tietenkin antaisivat helpommin mahdollisuuden ottaa myös kauluksen tarvittaessa pois. Ymmärrän oikein tuon tuskasi valmistumisen suhteen :).
    Kiva, kun lähdit haasteeseen mukaan :)

    • Kiitos! Joo nauroin kyllä taas itseäni, kun en sen vertaa voinut odottaa, että olisin ehtinyt nappikaupoille 😀 Uutta väriä taitaakin jo pian pukata, kun aivan juuri vaihtuu helmikuu. Siniset ompelukset oli tosi kivoja, saa nähdä mitä kaikkea helmikuun haasteväri tuo tullessaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *