Sifonkipusero

Digiprintatut kankaat ovat toisinaan aivan mielettömän runsaita ja tuntuvat hukuttavan hypistelijänsä voimakkaisiin väreihin ja tunnelmiin. Sifonkipuseron värit tainnuttivat Ingridin jo ensisilmäyksellä eikä kuviokaan voisi olla huikeampi! Paidan kokoinen siivu kangasta hyppäsi syliin Eurokankaan palaosastolta, eikä ostopäätöstä tarvinnut juuri harkita.

SONY DSC

Yksinkertaisessa mallissa on resori helmassa ja hiukan ylileveät resorit hihansuissa (kaava on Burdasta 8/2015). Kaulus sai jäädä mahdollisimman pelkistetyksi – tämä tavoite tosin meinasi murtaa tekijän itseluottamuksen jo alkumetreillä, koskapa sifonki ei ole materiaalina aivan helpoimmasta päästä. Muutaman aktiivisen ärähdyksen jälkeen kangas suostui kuitenkin taipumaan ja muotoutumaan kuten toiveissa oli, ja puserosta tuli kuin tulikin aivan ihqu!

SONY DSC

Kaikenlaiset viileät punaiset – pinkit, fuksiat, aniliinit ja mitänäitänyton – vievät Ingridiä kuin pässiä narussa. Seuraava tekeillä oleva mekko on kuviollista trikoota, jossa mellastavat samat sävyt, astetta tummempana tosin. Sitä odotellessa Ingrid jatkaa inkkarikesää!

SONY DSC

 

2 vastausta artikkeliin ”Sifonkipusero

  1. Heips Inkeri!
    Piirtelin juuri aamulla tämän puseron/mekon kaavat, näiden kuvien innoittamana :) Sinun paitasi on ihastuttava. Itse teen nyt mekkoversion viskoosista.
    Mielenkiinnosta kyselen, teitkö jotain muutoksi kaavaan? Hihat vaikuttavat todella leveiltä, mutta tulehaan ne siten ”runtattua” resorilla kasaan… Oliko koko 36 sinulle sopiva?

    • Moi!
      Olet varmaan jo ehtinyt ompelemaan mekon, onnistuiko hyvin? Minulla oli pääsiäsreissun ajan koneet kiinni niin nyt vasta näin kommenttisi:) En tehnyt mitään muutoksia, ja tosiaan hihat on aika leveät! Tein hihansuihin pieniä laskoksia että sain kaiken leveyden syötettyä resoriin. 36 oli minulle sopiva, kaava on yläosasta aika siro ja kapea. Taisin tuota olkapään kaarta hiukan loiventaa samalla kun ompelin, että istuu paremmin hartioista. Huolittelin kauluksen muotokaitaleella, mutta leikkasin sen lopuksi tosi kapeaksi suikaleeksi, niin sain kaula-aukon asettumaan nätisti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *